...

Про надання висновку експертизи якості проведеної чергової атестації за умовами праці


Про надання висновку експертизи якості проведеної чергової атестації за умовами праці

До Управління Держпраці в Івано-Франківській області (далі – Управління) звертаються роботодавці з листом щодо надання висновку експертизи якості проведеної чергової атестації за умовами праці та правильності встановлення пільг та компенсацій робітникам за роботу з шкідливими умовами праці.З даних питань Управління в межах компетенції повідомляє наступне.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 року № 2694-XII центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, забезпечує проведення державної експертизи умов праці із залученням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, здійснює контроль за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Порядок контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці визначає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин та соціального захисту населення. Однак, на даний час такий Порядок Міністерством соціальної політики України не затверджено.

На сайті Державної служби України з питань праці розміщено тільки проект наказу Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Порядку здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та правильністю застосування списків на пільгове пенсійне забезпечення».Враховуючи вищенаведене, на даний час Управління немає підстав для надання висновку про підтвердження експертизи якості проведеної атестації робочих місць за умовами праці. У разі затвердження такого Порядку Управлінням будуть відповідно до компетенції надаватись відповідні Висновки на звернення роботодавців.

Автор — Ольга Ткачівська, начальник відділу Управління Держпраці в Івано-Франківській області

Джерело: dspif.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання