Що виявила позапланова перевірка у ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»?


Що виявила позапланова перевірка у ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»?

На адресу ГУ Держпраці у Львівській області надійшов лист від Публічного акціонерного товариства «Львівська кондитерська фабрика «Світоч» з проханням провести позапланову перевірку.

Відтак 16 січня відбулася позапланова перевірка на цьому підприємстві з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони  праці та промислової безпеки  під час зберігання спирту.

Зазначимо, що  ПАТ «Львівська кондитерська фірма «Світоч»  займається виготовленням кондитерських виробів, при виробництві окремих видів  яких  використовується невелика кількість етилового спирту. Етиловий спирт належить до легкозаймистих та вибухонебезпечних речовин, тому, місця зберігання спирту повинні відповідати встановленим вимогам.

Відтак інспектор перевірив   два окремих приміщення для зберігання та відпуску етилового спирту, які розділені між собою протипожежною стінкою і забезпечені двома окремими  виходами.

З’ясовано, що освітлення місця зберігання – у вибухобезпечному виконанні,  встановлений сигналізатор горючих газів і парів, який зблокований із звуковою сигналізацією. Приміщення обладнані примусовою приточно-витяжною вентиляцією та забезпечені первинними засобами пожежогасіння.

Умови зберігання етилового спирту ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч» відповідають   вимогам  нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
за матеріалами Управління Держпраці у Львівській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання