Samsung вибачився за смерті та тяжкі захворювання працівників


Samsung вибачився за смерті та тяжкі захворювання працівників

Керівництво південнокорейської корпорації Samsung визнало, що внаслідок незадовільних умов безпеки та охорони праці дехто з працівників, залучених до виробництва, помер або серйозно захворів.Менеджмент південнокорейської корпорації Samsung вибачився за випадки смертей та захворювань на виробничих потужностях корпорації.

Керівництво компанії у своїй заяві у п’ятницю, 23 листопада, визнало серед іншого, що як смертельні випадки, так і випадки захворювання спричинили незадовільні умови праці на лініях з виробництва мікросхем та дисплеїв. Президент та генеральний директор Samsung Кі Нам Кім також висловив жаль, що керівники корпорації вчасно не звертали увагу на цю проблему.

До вибачень компанія змушена була вдатися в рамках врегулювання спорів із родичами загиблих працівників Samsung, та живими працівниками, котрі серйозно захворіли, працюючи на виробництві комп’ютерних чіпів та дисплеїв. Суперечка між компанією та працівниками й родичами загиблих триває багато років, нагадує агенція новин dpa.

Читайте також: 

Українці стали частіше хворіти через роботу та звільнятися

Чому корейці часто помирають від трудоголізму та як виправити ситуацію?

Підрядник Apple використовує незаконну працю студентів при збірці Apple Watch – розслідування

Працівники складальних ліній заводів Ford працюватимуть в екзоскелетах

Цього місяця керівництво Samsung також пообіцяло виконати рішення третейського комітету та виплатити матеріальне відшкодування тим працівникам, котрі постраждали від прорахунків компанії щодо захисту умов праці.

Ще 2014 року компанія вибачилася перед деким із працівників, котрі захворіли лейкемією та іншими видами раку внаслідок того, що компанія не забезпечила відповідних умов захисту персоналу, котрий має контакт з різними токсичними хімічними речовинами.

Джерело: www.obozrevatel.com

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...