Рятувальники покращують навички ліквідації різного роду небезпек: в Україні проходять навчання та тренування підрозділів ДСНС


Рятувальники покращують навички ліквідації різного роду небезпек: в Україні проходять навчання та тренування підрозділів ДСНС

Регулярна комплексна робота щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також перевірка готовності підрозділів до дій за призначенням допомагають рятувальникам з усієї країни покращити свої професійні навички. Для цього вони беруть участь у командно-штабних, тактико-спеціальних та пожежних навчаннях і тренуваннях, в ході яких відпрацьовують питання взаємодії між екстреними службами під час ліквідації надзвичайних подій.

Зокрема, 17 липня на Хмельниччині, а саме у Волочиському районі області, відбулись практичні тренування органів управління та сил цивільного захисту щодо ліквідації умовної аварії на елеваторі та масштабної дорожньо-транспортної пригоди. Цього ж тижня, хмельницькі рятувальники також навчалися ліквідовувати пожежу на молокозаводі.

В свою чергу, майстри газодимозахисної служби підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільській області тренувалися працювати із новим обладнанням – випробувальним стендом Dräger Testor 2500, що використовується для проведення статичних випробувань засобів індивідуального захисту органів дихання.

Водночас, рятувальники Києва провели протипожежні тренування на одному з підприємств Солом’янського району.

Крім того, для фахівців Служби порятунку не менш важливим питанням є навчання підростаючого покоління протидіяти різного роду загрозам. Так, на Тернопільщині, вже традиційно, розпочав роботу спеціалізований дитячий табір “Юний рятувальник”. Впродовж двотижневої зміни, під керівництвом досвідчених інструкторів з ДСНС, 68 дітей навчатимуться та пізнаватимуть світ, братимуть участь у захоплюючих конкурсах та вікторинах, спортивних змаганнях, а також дізнаються, як поводити себе у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події та опанують основи надання домедичної та психологічної допомоги.

Загалом, тренування і навчання щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій та подій, а також оперативного реагування при їх виникненні триватимуть і надалі по всій території країни. Адже саме вони допомагають виявити слабкі місця та недоліки, а також підсилюють готовність і спроможність підрозділів Служби до дій за призначенням.

Джерело: прес-служба ДСНС України

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...