...

Рятувальники Київщини провели профілактичний рейд для забезпечення протипожежного захисту нового врожаю


Рятувальники Київщини провели профілактичний рейд для забезпечення протипожежного захисту нового врожаю

На території країни триває зернозбиральна кампанія. Найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів – кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні – може стати причиною пожежі, що здатна призвести до значних матеріальних втрат. Зокрема, з початку жнивної кампанії 2016 року лише на території Київщини вже сталося 4 пожежі сільгоспкультур у Білоцерківському, Обухівському, Тетіївському районах на загальній площі 12, 6 га.

Саме тому з метою попередження виникнення загорань на хлібних масивах та гарантування протипожежного захисту нового врожаю рятувальники продовжують здійснювати інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками та працівниками сільгосппідприємств.

Так, 27 липня рятувальники Київської області спільно із представниками засобів масової інформації провели профілактичний захід на хлібному масиві поблизу села Шпитьки Києво-Святошинського району, де триває збір  врожаю зернових культур. Інспекторським та керівним складом було здійснено пожежно – технічне обстеження полів, зернозбиральної та пристосованої техніки, що використовується під час жнивної кампанії. Керівники сільськогосподарських та хлібоприймальних підприємств розповіли рятувальникам про ті заходи, які були вжиті аби не допустити пожеж під час збору врожаю. Фахівці ДСНС переконалися, що хлібні поля обкошені та оборані, на місцях чергують автоцистерни, що пристосовані для гасіння пожеж. Зернозбиральні комбайни забезпечені вогнегасниками та необхідним інвентарем відповідно до вимог пожежної безпеки. Рятувальники додатково нагадали комбайнерам правила безпеки, порядок дій під час виникнення загорання та роздали тематичні листівки.

Такі профілактичні заходи нині тривають по всій території країни і продовжуватимуться й надалі. Разом з тим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до аграріїв з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання, зберігання та переробки зернових.

Рятувальники нагадують: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог є запорукою збереження врожаю від пожежі!

Джерело: ГУ ДСНС України у Київській області