...

ROZETKA отримала штраф від Держпраці


ROZETKA отримала штраф від Держпраці

Головним управлінням Держпраці у Київській області було проведено позапланову перевірку характеристик нехарчової продукції (обладнання, що працює під тиском) у її розповсюджувача фірмового магазину ROZETKA. Під час перевірки посадовими особами відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг було встановлено, що магазин ROZETKA розповсюджував продукцію (мультиварки-скороварки), яка була об’єктом перевірки та яка не відповідає встановленим вимогам, за що передбачена відповідальність згідно п. 3 ч. 3 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами перевірки оформлений Акт перевірки характеристик продукції та складений Протокол про виявлене порушення вимог ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». При розгляді справи інспекторами відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Головного управління Держпраці у Київській області було доведено, що мультиварки-скороварки MOULINEX і PHILIPS, що розповсюджувались магазином ROZETKA не відповідають вимогам пунктів 48, 49 Технічного регламенту безпеки обладнання, що працює під тиском, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2011 року № 35.

Читайте також:  Підприємць сплатив штраф за розповсюдження ЗІЗ з порушенням вимог чинного законодавства

Позиція Головного управління Держпраці у Київській області прозора та зрозуміла: «Закон єдиний для всіх незалежно від іміджу та популярності розповсюджувача».

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Київській області

Матеріали до теми


Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...