Рішенням суду зупинено роботу машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, які створювали загрозу життю та здоров’ю працівників


Рішенням суду зупинено роботу машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, які створювали загрозу життю та здоров’ю працівників

Постанова Хмельницького окружного адміністративного суду набула законної сили стосовно застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до одного із підприємств м. Шепетівка, яке займається виробництвом фанери, плит, шпону. Усі позовні вимоги Управління Держпраці у Хмельницькій області щодо зупинення експлуатації автонавантажувачів вилкових, вантажопідіймального крана, канатних електротельферів, ресиверів, а також виконання робіт з обслуговування та експлуатації котла парового та трубопроводу пари не навченими та не атестованими працівниками задоволенні в повному обсязі. 

У судовому засіданні встановлено, що головним державним інспектором відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці під час планової перевірки виявлені суттєві порушення нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, які створювали загрозу життю та здоров’ю людей.

Зокрема, суб’єктом господарювання не забезпечено утримання в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного нагляду, технічного обслуговування, технічного огляду та ремонту машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Підприємством не отримано відповідних дозволів від органів Держпраці на їх експлуатацію. Не проведено технічне опосвідчення ресиверів, трубопроводів, котлів тощо.

Джерело: km.dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання