...

Результати розслідувань Держгірпромнаглядом нещасних випадків за серпень


Результати розслідувань Держгірпромнаглядом нещасних випадків за серпень

Розслідування причин загибелі механізатора агрофірми «Білий Стік»

На Львівщині під час зернозбиральних робіт загинув механізатор агропідприємства «Білий Стік», коли комбайн знаходився під лінією електропередачі напругою 35кВ. Ймовірно, що внаслідок понаднормового провисання проводів утворилась дуга, яка й призвела до загоряння комбайну та смерті потерпілого.

У зв’язку з нещасним випадком Держгірпромнагляд звертається радить вжити вичерпних заходів для унеможливлення подібних випадків під час польових робіт. Аналіз травматизму у агропромисловому комплексі свідчить, що 80 % нещасних випадків стаються через організаційні причини, а саме через невиконання посадових обов’язків, вимог інструкцій з охорони праці, недоліки під час навчання безпечним прийомам праці, недостатній контроль посадових осіб за дотриманням трудової та виробничої дисципліни під час проведення робіт.

Для створення належних умов експлуатації електричних мереж, унеможливлення нещасних випадків та виконання робіт або провадження іншої діяльності поблизу електричних мереж керівникам агропромислових підприємств, власникам повітряних ліній електропередачі забезпечити виконання вимог Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.97 № 209.

 

На Дніпропетровщині на лаві підсудних опинився головний інженер газозаправної станції за порушення вимог безпеки

Під час проведеної раніше спільної перевірки газотехнічними інспекторами теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області та працівниками прокуратури газозаправної станції з’ясовано, що об’єкт підвищеної небезпеки встановлено без відповідних дозвільних документів, з порушенням нормативно-правових актів з охорони праці, а також на  автогазозаправному пункті не дотримуються вимог експлуатації технологічного обладнання. Все це становить потенційну загрозу для безпеки людей.

Прокуратурою Кіровського району м. Дніпропетровська направлено до суду обвинувальний акт відносно головного інженера даної газозаправної станції міста щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

 

Справу директора ТОВ, який встановив кіоск на газопроводі високого тиску надіслано до суду

Прокуратурою Кіровського району м. Дніпропетровська надіслано до суду обвинувальний акт, стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, яке надає в оренду малі архітектурні форми, за самовільне зайняття земельної ділянки. (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Раніше фахівцями теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області під час перевірки експлуатації підземних газопроводів, виявлено факт розміщення малої архітектурної форми (торговельного кіоску) на газопроводі високого тиску у м. Дніпропетровську.

Матеріали перевірки надіслано до органів прокуратури.

За інформацією Держгірпронагляду