...

П’яний пілот сільгоспвертольота розбився на Чернігівщині, залишивши 5 сіл без світла


П’яний пілот сільгоспвертольота розбився на Чернігівщині, залишивши 5 сіл без світла

Вертоліт Мі-2 здійснив аварійне приземлення в Бобровицькому районі Чернігівської області після того, як під час обробки полів зачепив лінію електропередач.

Як повідомили в суботу у секторі комунікацій Головного управління Нацполіції Чернігівщини, повідомлення про аварію вертольота в селі Лидин надійшло напередодні, 13 липня.

“На місце події поліція встановила, що гелікоптер Мі-2 проводив обробку орендованих земель агропідприємства та гвинтом зачепив лінію електропередач напругою 10 кіловольт і здійснив аварійну посадку. Після цього пілот залишив місце аварії, але був затриманий поліцією уже в сусідньому районі. Наразі чоловік перебуває в лікарні, у нього підвищився тиск”, – йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП.

Як видно на фото, поширених поліцією, гвинтокрил упав на кукурудзяне поле, пошкодивши корпус.

розбитий вертоліт Мі-2

За інформацією Бобровицького району електричних мереж ПАТ “Чернігівобленерго”, в результаті пошкодження лінії електропередач без електроенергії залишилися п’ять сіл району.

За штурвалом гелікоптера був житель Кіровоградської області. Будь-яких документів на право керування гелікоптером чоловік не надав та пояснив, що вони залишилися за місцем його проживання.

За результатами медичного огляду пілот мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 281 Кримінального кодексу (“порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків”).

Джерело: Новинарня

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...