Проведено засідання робочої групи щодо вдосконалення законовства у питаннях праці


Проведено засідання робочої групи щодо вдосконалення законовства у питаннях праці

Голова Держпраці України Роман Чернега четвертого червня провів установче засідання робочої групи щодо вдосконалення законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці, з питань праці та гігієни праці

До участі у робочій групі були залучені представники бізнесу, підприємств, державних установ, галузевих фондів, начальники управлінь Держпраці.

Мета зустрічі – приведення діючої нормативної бази до міжнародних стандартів та норм міжнародної організації праці, перегляд, скасування застарілих та прийняття нових нормативних актів, актуальних у сучасних умовах.

«Сьогодні у сфері охорони праці діє понад 700 нормативів, більшість з яких була прийнята за Радянських часів, і які зараз просто не потрібні, або втратили чинність», – наголосив Голова Служби.

 Учасники зібрання обговорили завдання робочої групи, а саме: необхідність визначення координаторів по галузях від Держпраці та уповноважених представників бізнесу, підприємств, державних установ та громадських організацій.

 Для більшої ефективності процесу вдосконалення нормативної бази вирішено створити робочі підгрупи за галузями, визначити відповідальних за їх координацію та напрями діяльності. Дані питання заплановано вирішити впродовж тижня.

Довідка:

 Участь у засіданні робочої групи взяли представники ПАТ «Укртелеком», ПАТ «Київенерго», ТОВ «Патон Турбайн Текнолоджіз», ТОВ «Карола», ТОВ «Восток сервіс», ТОВ «Астарта – Київ», інституту з питань гігієни, Держсанепідемслужби, об’єднання операторів ринку, Фонду енергоефективності, Федерацій металургів України, роботодавців гірників тощо.

Державна служба України з питань праці