Про правила безпеки під час виконання газонебезпечних робіт в колодязях


Про правила безпеки під час виконання газонебезпечних робіт в колодязях

Управління Держпраці у Кіровоградській області в черговий раз звертається до суб’єктів господарювання, які виконують газонебезпечні роботи та експлуатують каналізаційні мережі, з нагадуванням про правила безпеки з метою попередження надзвичайних ситуацій.

До основних заходів безпеки під час виконання робіт у замкнених просторах належать роботи у спорудах інженерних комунікацій (водопостачання, водовідведення, теплопостачання, електропостачання, мережі ліній зв’язку та телекомунікацій тощо), спеціалізованих спорудах (наприклад, у силосній або сінажній башті, гноєзбірнику) та ємностях технологічних установок.

З метою запобігання нещасним випадкам Управління Держпраці пропонує провести позачерговий інструктаж працівників підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, які виконують роботи підвищеної небезпеки, забезпечити постійний контроль повітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт, вказані роботи виконувати тільки в присутності відповідальних працівників підприємства.

Слід завжди пам’ятати, що під час проведення робіт, особливо під дією високих температур у літні дні, можливе виділення в робочу зону вибухонебезпечних або шкідливих парів, газів та інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння, шкідливу дію на організм людини, недостатній вміст кисню. За необхідності перебування в замкненому просторі понад одну особу, слід вживати відповідних заходів безпеки. 

Джерело: kirtu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання