...

Правила поведінки поблизу електроустановок


Правила поведінки поблизу електроустановок

Стороннім особам забороняється знаходитись у приміщенні і на території електромережевих споруд, виконувати самовільне переключення або підключення в електричних мережах. Забороняється відкривати двері приміщень електроустановок і проникати за огорожі та бар’єри.

Під проводами ліній електропередач і вводами в будинки не можна зводити будь-які споруди, складати дрова, солому, розпалювати багаття. При виявленні обірваного проводу, що впав на землю, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкодженої опори необхідно негайно повідомити про це в місцеву районну електромережу. Місце, де знаходиться обірваний провід, необхідно захистити в радіусі 8-10 м, виставити охорону і нікого не допускати до прибуття аварійної бригади. Дотик до обірваного проводу є небезпечним для життя.

Систематично попереджайте дітей про небезпеку ураження електричним струмом і забороняйте їм влазити на опори ліній електропередач, проникати в трансформаторні підстанції або в технічні підвали житлових  будинків, де знаходяться проводи і комунікації. Як правило, в цих місцях нанесені попереджувальні спеціальні знаки або прикріплені відповідні плакати. Всі ці знаки і плакати попереджають людину про небезпеку ураження електричним струмом, і нехтувати ними, а тим більше знімати їх, не припустимо.

Не можна накидати на проводи інші предмети, розбивати ізолятори, відкривати електрощитові, що знаходяться в під’їздах будинків.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Львівській області

Придбати журнал із додатком
Придбати електронний журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати вигідний комплект видань