...

Пожежа під Києвом на складах з військовою амуніцією: подробиці масштабної НП


Пожежа під Києвом на складах з військовою амуніцією: подробиці масштабної НП

У Київській області сталася одна з найпотужніших у цьому році пожежа. 29 березня у Ворзелі згоріли виробничо-складські приміщення підприємства з виготовлення військової амуніції. “Сьогодні” дізнавалися всі деталі НП.

Повідомлення про палаючу двоповерхову будівлю на вулиці Курортній у селищі Ворзель надійшло в ДСНС о 20:05. На місце одразу ж виїхали рятувальники. За словами очевидців, язики полум’я піднімалися на кілька метрів, охопивши складське приміщення з прибудовами. Площа займання склала 1200 квадратних метрів.

Фото: ДСНС Київської області

Охорона в паніці бігала між складами. Через потужний вітер була загроза поширення вогню на сусідні будівлі. Вогнеборці з Ворзеля самотужки не могли загасити полум’я, їм допомогали колеги з усієї області.

“На допомогу приїхали пожежні і техніка з Ірпеня, Вишгорода, Бородянки, Боярки та Вишневого. Пожежні всю ніч заливали вогонь в окремих його осередках. Повністю загасити полум’я вдалося лише через 11 годин, вранці в суботу”, – розповіли нам у ДСНС Київської області.

Так довго гасили пожежу через величезну площу загоряння, високу температуру та невелику міцність будівлі з металоконструкцій. До гасіння було залучено 13 одиниць техніки та 60 чоловік. Внаслідок пожежі частково згоріли 1500 квадратних метрів приміщення, а також виробниче обладнання. У ДСНС Київської області повідомили про одного постраждалого працівника складу, 1981 року народження, він отруївся чадним газом. Чоловіка госпіталізували в Ірпінську райлікарню, його здоров’ю нічого не загрожує. На щастя, загиблих немає.

На підприємстві нам прокоментували НП.

“Повністю вигорів склад, де знаходилися військові каски. Вони зроблені з міцного матеріалу, тому не постраждали”, – розповів “Сьогодні” директор підприємства Юрій Євтушенко.

Керівництво підприємства не виключає можливості навмисного підпалу майна. Хоча, за словами робітників, загоряння могло статися через коротке замикання в одному з виробничих верстатів.

Фото: ДСНС Київської області

На місці згарища всю ніч працювали криміналісти та слідчо-оперативна група Нацполіціі, які вилучали речові докази для встановлення справжніх причин потужної пожежі. Поліція вже порушила кримінальну справу за фактом порушення правил пожежної безпеки.

“Найближчим часом будуть проведені всі необхідні експертизи для встановлення всіх обставин пожежі. Це може зайняти кілька тижнів, а то і місяців”, – повідомляють в управлінні Нацполіціі Київської області. Про суму збитків поки нічого не відомо, їх підраховують.

За даними рятувальників, з початку поточного року в Україні сталося майже 16 тис. пожеж, внаслідок  чого загинули понад 600 осіб і ще близько півтисячі людей були врятовані.

Причому тільки за минулий тиждень (з 18 по 24 березня) в Україні сталося 3 260 пожеж, жертвами яких стали 40 осіб.

Джерело: “Сегодня”

Матеріали до теми