...

Посадовців “Львіввугілля” судитимуть за смерть працівників


Посадовців “Львіввугілля” судитимуть за смерть працівників

Обвинувальні акти стосовно посадових осіб, які обвинувачуються у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель двох осіб (ч.2 ст.272 КК України), скеровано до суду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, передає УНН.

Так, у жовтні 2017 року, начальник та механік структурного підрозділу однієї з шахт ДП “Львіввугілля” не забезпечили працівників, залучених до ремонту прохідницького комбайну, необхідною технологічною документацією, не провели цільовий інструктаж, не проконтролювали та не забезпечили безпечне виконання ремонтних робіт. Крім цього, такі роботи велись без технічного нагляду та не були вчасно зупинені.

Як наслідок – хвостова частина комбайна, яка не була надійно закріплена, впала на голову гірнику. Він помер від отриманих травм.

Як повідомили у прокуратурі, також у вересні 2016 року, начальник підрозділу вуглезбагачувального підприємства Сокальщини будучи особою, відповідальною за належне утримання виробничих будівель і споруд, не забезпечив безпечні умови праці, внаслідок чого одна із працівниць провалилась крізь перекриття монтажного пройому та впала на бетонну підлогу, отримавши тілесні ушкодження, несумісні із життям.

За вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Джерело: УНН

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...