Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві буде оновлено


Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві буде оновлено

Держпраці оприлюднила проект нового Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві

Проект постанови КМУ „Про затвердження Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві” (завантажити) розроблено Держпраці з метою забезпечення виконання в повному обсязі її функцій та повноважень в частині проведення розслідування та ведення обліку аварій і нещасних випадків, розслідування обставин та причин виникнення гострих і хронічних професійних захворювань та отруєнь.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект акта спрямовано на забезпечення своєчасного та належного соціального захисту більшого кола осіб – потерпілих на виробництві, шляхом правового регулювання процедури розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій.

Цей Порядок визначає процедуру проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій, що сталися з працюючими, самозайнятими особами та з особами, які забезпечують себе роботою самостійно.

Вимоги цього Порядку поширюються на всіх юридичних та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, на всіх працюючих, самозайнятих осіб та на осіб, які забезпечують себе роботою самостійно. 

Розслідування нещасних випадків та професійних захворювань, що сталися з працівниками, які перебували у відрядженні за кордоном, проводиться згідно з цим Порядком, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Пропозиції та зауваження до проекту постанови приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення (тобто до 04.05.2017 р.) за адресою: Державна служба України з питань праці, 010601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; e-mail: savenkova@dsp.gov.ua; kazakova@dsp.gov.ua, тел.: (044) 289-85-93; 289-70-09.

Джерело: km.dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання