По всій країні пройшов “Національний урок безпеки”, організований ДСНС


По всій країні пройшов “Національний урок безпеки”, організований ДСНС

В рамках співраці ДСНС із соціальними партнерами, для дітей молодшого шкільного віку, у всіх областях України та столиці відбувся “Національний урок безпеки”. Паралельно аналогічний захід проводився і в Польщі – для дітей з української діаспори.

Так, у Запорізькій області Національний урок безпеки пройшов одразу у 35-ти школах області. Загалом, слухачами уроку стали понад 2 тисячі учнів молодшої вікової категорії навчальних закладів регіону. Запорізькі рятувальники оголосили обласний конкурс дитячої творчості за мотивами мультфільму “Фокс і Трот поспішають на допомогу”. По завершенню юні митці, які створять найкращі творчі роботи, отримають нагороди.

Неабияку увагу дітей на Івано-Франківщині привернув кінолог разом зі своїм чотирилапим другом. Також школярі активно спілкувалися з психологом Управління ДСНС в області, гірськими рятувальниками та водолазами.

На Житомирщині діти навчились правильно вибиратися із задимленого приміщення крізь імпровізований тунель.

В Одеській області була проведена навчальна евакуація у внутрішній двір закладу, де дітлахів чекав показ пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

У Харківській, Черкаській, Кіровоградській та Чернігівський областях окрім рятувальників на урок безпеки завітали психологи та піротехніки, які ознайомили малечу із своєю щоденною роботою: розповіли про, що робити у разі, якщо знайшли невідомий предмет схожий на боєприпаси та як здолати паніку.

Хлопчики й дівчатка на Хмельниччині підготували до зустрічі з рятувальниками тематичні малюнки та вірші.

Під час Всеукраїнської акції рятувальники нагадали школярам основні правила пожежної безпеки та як саме потрібно діяти у екстрених ситуаціях, щоб усунути загрозу для життя. Від бійців ДСНС діти дізналась про специфіку роботи рятувальників, приміряли спецодяг, ознайомились з пожежними автомобілями та технікою, переглядали навчальний мультфільм. Маленькі українці все частіше подорожують з кордон, тому повинні знати слова і вирази іноземними мовами, котрі можуть убезпечити їх від нещасних випадків та врятувати життя у разі надзвичайної ситуації. Тому дітям була презентована й англомовна версія навчального мультфільму. Найактивніші школярі в рамках акції отримали заохочувальні подарунки від ДСНС та соціальних партнерів.

Джерело: прес-служба ДСНС України

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...