По створенню безпечних умов праці ТОВ «АТЛАС АВТО ТРАНС АГ» є над чим працювати


По створенню безпечних умов праці ТОВ «АТЛАС АВТО ТРАНС АГ» є над чим працювати

На виїзній нараді фахівці відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області обговорили результати планової перевірки стану охорони праці в ТОВ «АТЛАС АВТО ТРАНС АГ».

За участі директора, інженера з охорони праці та механіків підприємства на нараді розглядались найбільш суттєві питання, які виникали в ході перевірки та в свою чергу акцентувалася увагу на тих порушеннях, в наслідок яких було рекомендовано призупинити експлуатацію машин, механізмів та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Зокрема, за час перевірки виявлено 26 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, рекомендовано до призупинення чотирьох одиниць обладнання та чотири особи відсторонити від виконання робіт. Кожен з інспекторів, які приймали участь в перевірці детально зупинились на виявлених порушеннях.

Так, фахівці Держпраці акцентували увагу на рівні навчання з питань охорони праці працівників підприємства, на своєчасному проведенню перевірки знань та інструктажів з питань охорони праці. Підіймали питання технічного стану та утримання транспортних засобів, зокрема їх своєчасного ремонту та обов’язковому технічному контролі. Зосередились на організації безпечної експлуатації електричних інструментів та безпечній експлуатації електроустановок.

Разом з тим, начальник відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки Валентин Озерян проаналізував стан виробничого травматизму на споріднених підприємствах України де детально зупинився на аналізі причин його виникнення. Відтак, наполегливо рекомендував учасникам наради розробити та вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених під час перевірки порушень та встановити особистий контроль за термінами їх виконання. Загалом спрямувати всі зусилля на створення відповідних умов праці з метою попередження виникнення травмонебезпечних ситуацій та за необхідності методично-консультативної підтримки не вагаючись звертатися до спеціалістів Держпраці.

Джерело: прес-служба Головного управлыння Держпраці в Дніпропетровській області.

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...