Після сплеску самогубств, французька поліція вимагає поліпшення умов праці


Після сплеску самогубств, французька поліція вимагає поліпшення умов праці

«Коли на проблеми в особистому житті накладаються проблеми на роботі, це дуже складно», кажуть профспілки.

Французькі поліцейські в п’ятницю протестували проти “важких” умов праці, оскільки тільки в поточному році 28 офіцерів покінчили життя самогубством в 2019 році, що вдвічі більше, ніж за такий же час торік.

Протест був ініційований профспілками після чергового самогубства двох офіцерів в четвер.

«Умови роботи важкі, керівництво тисне. Коли на проблеми в особистому житті накладаються проблеми на роботі, це дуже складно », – Syndicat Alliance, найбільший профспілка поліцейських Франції, сказав репортерові Le Journal du dimanche.

Мітингувальники засуджують брак ресурсів, неоплачувану понаднормову роботу, неефективне управління і соціальну ізоляцію.

Один з керівників профспілки засудив «загальну ненависть до поліцейських у Франції», додавши: «Нинішня система – це вибухова суміш».

Лагаш сказав, що за останні чотири місяці кількість неоплачуваних понаднормових годин різко збільшилася через протестного руху “жовтих жилетів”. Протести почалися в середині листопада як мітинги проти запланованого підвищення податків на паливо, але через кілька тижнів переросли масштабний соціальний криза.

А під час щотижневих акцій протесту, що проводяться щосуботи, демонстранти кидають у поліцію каміння, знищують магазини, банки і автомобілі. Поліція застосовує сльозогінний газ, водомети і гумові кулі.

У цьому році 28 французьких поліцейських наклали на себе руки, в порівнянні з 14 за той же період минулого року, а в цілому, в 2018 році добровільно пішли з життя 35 поліцейських. Схожа картина спостерігається в Італії та Іспанії.

Профспілки повинні зустрітися з міністром внутрішніх справ Крістофом Кастанером 29 квітня, щоб ще раз обговорити цю тему і виробити свого роду “план Маршалла”, план дій в надзвичайних ситуаціях.

Представник профспілки поліцейських попередив, що якщо рішення не буде знайдено на міністерському рівні, «ми підемо шукати їх вище, до президента республіки».

Джерело: www.lenta.ua

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...