Після пожежі на технічному полігоні в Балаклії нікого не усунули


Після пожежі на технічному полігоні в Балаклії нікого не усунули

Масштабна пожежа сталася на території військової чатини в місті Балаклія Харківської області. За фактом виникнення пожежі проводиться службове розслідування. На сьогоднішній день від посадових обов’язків не відсторонений ніхто, але призначено службове розслідування за результатами якого можливі звільнення. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає кореспондент РБК-Україна.

Фото: Микола Шевцов (mil.gov.ua)

“Я думаю, це питання буде досліджено правоохоронними органами. На сьогоднішній день начальником Генерального штабу призначено службове розслідування, яке буде ретельно вивчено і будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності, а у разі виявлення порушень, які стосуються кримінальної поля, то будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за результатами матеріалів кримінального провадження. На сьогоднішній день від посадових обов’язків не відсторонений ніхто. Командир частини продовжує займатися ліквідацією наслідків пожежі, що виникла на складі”, – сказав Шевцов.

Попередньо розглядається кілька причин виникнення пожежі в Балаклії (Харківська область) на території військового арсеналу.

1. Загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від вибухонебезпечних предметів, шляхом попадання під гусениці пожежного танка сторонніх предметів.

2. Потрапляння іскри від вихлопної труби цього ж пожежного танка.

3. Дія зовнішніх променів на вибухонебезпечні предмети, що спровокувала їхнэ займання.

Пожежа на технічній території військового арсеналу виникла вдень 3 травня. Жертв і постраждалих в результаті події немає. Органи місцевого самоврядування розгорнули 7 евакуаційних пунктів, за своїм бажанням були евакуйовані 246 осіб.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами www.rbc.ua.

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...