...

Підприємць сплатив штраф за розповсюдження ЗІЗ з порушенням вимог чинного законодавства


Підприємць сплатив штраф за розповсюдження ЗІЗ з порушенням вимог чинного законодавства

Фахівцями Головного управління Держпраці у Харківській області проведено планову виїзну перевірку характеристик нехарчової продукції, під час якої було виявлено порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Технічного регламенту.

Так на товаристві з обмеженою відповідальністю, яке розповсюджує засоби індивідуального захисту було виявлено продукцію яка не промаркована знаком відповідності технічним регламентам.

За результатом планової виїзної перевірки, Головним управлінням розглянуто справу та винесено постанову щодо накладення штрафної санкції на суму 2550 гривень.

Підприємцем сплачено штраф за розповсюдження ЗІЗ з порушенням вимог чинного законодавства.

Читайте також: 

Чи є порушенням, якщо знак відповідності технічним регламентам є на упаковці, а на самій продукції його немає?

Про звернення споживачів (користувачів) щодо захисту права на безпечність продукції

Нагадуємо!

Відповідно до ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до розповсюджувачів застосовуються штрафні санкції у разі:

  1. Розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності технічним регламентам, якщо його нанесення на продукцію передбачено технічним регламентом на відповідний вид продукції – у розмірі від 150 до 250 н.м.д.г., що становить (2250-4250 грн.).
  2. Розповсюдження продукції, щодо якої неналежно застосовано знак відповідності технічним регламентам (крім нанесення знака відповідності технічним регламентам на продукцію, що не відповідає вимогам технічних регламентів) – у розмірі від 75 до 150 н.м.д.г., що становить (1275-2250 грн.).
  3. Розповсюдження продукції без декларації про відповідність, якщо згідно з технічним регламентом продукція при її розповсюдженні має супроводжуватися такою декларацією, – у розмірі від 150 до 250 н.м.д.г., що становить (2250-4250 грн.).
  4. Недодержання умов зберігання продукції, яка розповсюджується, якщо внаслідок цього продукція стала такою, що становить серйозний ризик та/або не відповідає встановленим вимогам – у розмірі від 250 до 1000 н.м.д.г., що становить (4250-17000 грн.).

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Харківській області

Матеріали до теми


Дотриманні вимог безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів
З метою зменшення виробничого травматизму під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, слід дотримуватися правил охорони праці. ...
Безпека праці під час аварійного відключення світла
Головним державним інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці північного напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління ...