...

Пенсія на пільгових умовах: чи необхідно право на неї підтверджувати, надаючи висновок до Пенсійного фонду?


Пенсія на пільгових умовах: чи необхідно право на неї підтверджувати, надаючи висновок до Пенсійного фонду?

Територіальні органи Пенсійного фонду України подекуди висувають вимогу щодо надання Висновку експертизи на правильність застосування Списків виробництв, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, для призначення пенсії працюючим у шкідливих і важких умовах. Висновки органам, що призначають  та  виплачують  пенсії, надавалися  відповідно до Положення про Державну експертизу умов праці, яке затверджене постановою Ради Міністрів Української РСР від 1 грудня 1990  № 357 (із змінами).

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2016 № 741 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України та Ради Міністрів УРСР”  з 28.10 2016 це Положення втратило чинність.

Держпраці України листом від 25.05.2017 № 5927/3/4.6-ДП-17 з посилкою на роз’яснення Міністерства юстиції України від 26.12.2008 №758-0-2-08-19 (далі – Лист) інформує, що питання надання висновків щодо правильності застосування роботодавцями списків на пільгове пенсійне забезпечення витікає з норм підзаконного акту, який втратив чинність. Норми інших підзаконних актів, що в своєму тексті посилаються на обов’язковість надання висновків Державної експертизи умов праці щодо правильності застосування роботодавцями списків на пільгове пенсійне забезпечення втрачають чинність в тій частині, що стосується такої експертизи.

Відповідно до Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Міністерства юстиції України 18.06.2015 № 1000/5 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 22 червня 2015 за № 736/27181, накази підприємства, установи, організації відносяться до розпорядчої документації, що фіксує рішення нормативно-правового або організаційно-розпорядчого характеру з основних питань діяльності установи, адміністративно-господарських або кадрових (особового складу) питань.

Отже, наказ про результати атестації підприємства, установи, організації є документом, який затверджує результати атестації  та діє на протягом п’яти років з дати його реєстрації незалежно від наявності актів наглядових та контролюючих органів.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Полтавській області.

Матеріали до теми


Про безпеку праці під час експлуатації посудин під тиском
Правила поширюються на суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, що займаються монтажем, демонтажем, експлуатацією, модифікацією, перевіркою технічного ...
У Житомирі провели роз’яснювальну роботу щодо безпечної експлуатації дитячих атракціонів
Інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провів інформаційно-роз’яснювальний захід з метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації дитячих атракціонів (об’єктів підвищеної ...