Патрульні з радарами TruCam почали штрафувати водіїв


Патрульні з радарами TruCam почали штрафувати водіїв

У вівторок, 16 жовтня, патрульні поліцейські, які стежать за швидкістю руху на дорогах за допомогою радарів TruCam, почали штрафувати водіїв за порушення.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький ввечері в понеділок на своїй сторінці у Facebook.

“Пілотний режим з контролю швидкості закінчується сьогодні. Вже завтра (16.10.2018) ми не обмежимося профілактичною бесідою і попередженням про підвищену небезпеку цього правопорушення. Уже завтра патрульні поліцейські почнуть притягати до відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху”, – написав Білошицький.

Він нагадав, що штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год складе 255 гривень, більш ніж на 50 км/год – 510 гривень.

Фото: Патрульна поліція 

Нагадаємо, що 8 жовтня на українських автодорогах включили перші камери фіксації перевищення швидкості. Патрульні з радарами стоятимуть на небезпечних ділянках доріг міжнародного значення і в містах з високим рівнем ДТП. У перший тиждень TruCam використовувалися в пілотному режимі для профілактики і штрафи виписувалися, щоб водії звикли до нововведення.

Вперше радари TruCam в Україні почали використовувати ще у 2011 році. Проте 3 жовтня 2018 року Кабмін видав постанову про запровадження більш сучасних засобів фіксації порушень на дорогах в автоматичному режимі.

Джерело: korrespondent.net

 

Матеріали до теми


Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...
Алгоритм дій роботодавця під час сигналу «Повітряна тривога»
Негайно слід сповістити співробітників і відвідувачів (у т. ч. у формах, доступних для осіб з порушеннями зору та слуху), повідомити ...
Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу
Хоча сонячні панелі вже є важливим джерелом відновлюваної енергії, вони все ще мають потенціал для поліпшення. Які виклики й перешкоди ...