...

Пам`ятка: безпечна експлуатація електричних опалювальних приладів


Пам`ятка: безпечна експлуатація електричних опалювальних приладів
  1. Відмова від використання саморобних електрообігрівачів. Краще купувати обігрівачі, які оснащені функцією автоматичного відключення. Перед експлуатацією приладу потрібно визначити його технічний стан. Якщо прилад іскрить або димить – використовувати його не можна.
  2. Використання електрообігрівачів відповідно до правил експлуатації. Забороняється експлуатація електронагрівальних приладів при відсутності або несправності терморегуляторів.
  3. Розташування легкозаймистих предметів на відстань не ближче 1 метра від обігрівача. Найбільш поширеною причиною пожеж, що відбуваються через електрообігрівачі, є їх перегрів, знаходження поряд з ними легкозаймистих предметів. 
  4. Недопущення підключення електрообігрівача через трійник або подовжувач. Необхідно враховувати, що потужність більшості сучасних електрообігрівачів – кілька тисяч Ват. Необхідно усвідомлювати, що використання таких обігрівачів створює серйозне навантаження на електромережу. Стара електропроводка може не витримати такого енергоспоживання. 
  5. Відмова у використанні електричного обігрівача при наявності небезпеки його контакту з водою.
  6. Недопущення використання електрообігрівача у приміщенні з лакофарбовими матеріалами, розчинниками та іншими займистими рідинами. Не можна встановлювати електрообігрівач у захаращених і засмічених приміщеннях.
  7. Не розміщуйте мережеві дроти обігрівача під килими та інші покриття. Недопущення постановки на дроти важких предметів (наприклад, меблів).

Щоб уникнути неприємностей і нещасних випадків при використанні електричних обігрівачів, треба дотримуватися зазначених правил!

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Миколаївській області.

Матеріали до теми


Про безпеку праці під час експлуатації посудин під тиском
Правила поширюються на суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, що займаються монтажем, демонтажем, експлуатацією, модифікацією, перевіркою технічного ...
Безпека на будівельних майданчиках та роботи з реконструкції будівель і споруд
До початку розбирання будівель і споруд та їх реконструкції чи знесення повинні бути передбачені заходи із запобігання впливу на працівників ...