Організація проведення медичних оглядів


Організація проведення медичних оглядів

На виконання п. 2.2 Наказу МОЗ України від 21.05.2007 р. №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» (далі — Наказ), щорічно за заявкою роботодавця (його представника), за участю представника первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи визначаються категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду та до 1 грудня складається Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду за формою, зазначеною у додатку 1 Наказу.

У зв’язку з вищезазначеним, документи для визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду згідно Наказу (заява, штатний розклад або список працівників за професіями, лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу)з 1 грудня 2017 року не будуть розглядатись у Головному управлінні Держпраці у Київській області.

Визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду згідно Наказу буде здійснюватись з 2 січня 2018 року по 1 грудня 2018 року.

Джерело: Головне управління Держпраці у Київській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання