...

«Охорона праці на роботі майбутнього» — девіз Всесвітнього дня охорони праці


«Охорона праці на роботі майбутнього» — девіз Всесвітнього дня охорони праці

У Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, в Україні відзначають День охорони праці. Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Напередодні свого столітнього ювілею, який відзначають у 2019 році, і під впливом дискусій про майбутнє сфери праці МОП підбиває підсумки багаторічної діяльності, спрямованої на гармонійний розвиток усіх напрямів цієї сфери, будує плани на майбутнє в контексті глобальних трансформацій щодо таких аспектів, як технології, демографія, організація праці та клімат.

У контексті цієї події 28 березня в Держпраці відбулося засідання організаційного комітету з проведення Дня охорони праці в Україні, в якому взяли участь представники Держпраці, Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держатомрегулювання, Міжнародної організації праці, Фонду соціального страхування, профспілок і роботодавців, ДУ «Національний науково-дослідний інститут промислової безпеки та охорони праці».

Учасники засідання обговорили та взяли за основу текст Звернення Організаційного комітету до органів державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ і організацій та План заходів з відзначення у 2019 році Дня охорони праці в Україні під девізом „Безпечне та здорове майбутнє праці”.

Звернення оргкомітету

План заходів

Читайте також:  До 100-річчя Міжнародної організації праці

Читайте також: 

Історія проведення всесвітнього дня охорони праці

Мобільні додатки МОП допоможуть у пошуку гідної зайнятості та створенні безпечних умов праці

Microsoft: до 2020 року 40% операційних процесів на підприємствах будуть налаштовуватися без участі людини

Працівники складальних ліній заводів Ford працюватимуть в екзоскелетах

Джерело: прес-центр Державної служби України з питань праці

Матеріали до теми