Обережно: небезпека ураження електричним струмом!


Обережно: небезпека ураження електричним струмом!

На Чернігівщині з початку року внаслідок ураження електричним струмом сталися три нещасні випадки, у тому числі один зі смертельним наслідком.

Так, 28.03.2018 апаратник оброблення зерна ТОВ «Чернігівський елеватор» був виявлений в приміщенні електрощитової без ознак життя. Внаслідок доторкання до струмоведучих частин електроустаткування потерпілий отримав ураження електричним струмом в електрощитовій та загинув на місці події. Основна причина нещасного випадку – невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Читайте також:  Якби їх вчили так, як треба: розслідування смерті електромонтера внаслідок ураження струмом

16.05.2018 при постановці тролейбуса на стоянкове гальмо внаслідок доторкання до кабелю з пошкодженою ізоляцією в кабіні водій тролейбуса КП «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради отримала ураження електричним струмом. Основна причина нещасного випадку – незадовільний технічний стан транспортних засобів.

16.05.2018 при встановленні світлодіодної лампи у світильник інженер-електронщик ТОВ «Італтекс Меріно» був уражений електричним струмом, внаслідок чого впав на лівий бік, отримавши закритий перелом лівої променевої кістки. Основна причина нещасного випадку – невикористання засобів індивідуального захисту через незабезпеченість ними.

Читайте також:  Завершено розслідування нещасного випадку, що трапився з електормонтером на Вінничині

З метою попередження травмування працівників від ураження електричним струмом Управління Держпраці у Чернігівській області нагадує про основні заходи захисту від ураження електричним струмом:

1. Беззаперечне та повне виконання організаційних та технічних заходів, що убезпечують працівників під час виконання робіт в електроустановках.

2. Використання електрозахисних засобів.

3. Контроль за технічним станом електроустановок та електрообладнання.

Читайте також:  Міри захисту від ураження електричним струмом

Джерело: Управління Держпраці у Чернігівській області

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...