...

Нова пожежна команда з’явилась на Хмельниччині


Нова пожежна команда з’явилась на Хмельниччині

Лави хмельницьких рятувальників поповнились новою місцевою пожежною командою. Вона охоронятиме від вогню жителів смт. Понінка. Поява пожежної команди дозволить пришвидшити надання допомоги місцевому населенню в разі необхідності.

24 березня в смт. Понінка, що у Полонському районі, відбулося урочисте відкриття нової місцевої пожежної команди. Для успішного виконання своїх обов’язків команда забезпечена належним захисним одягом та спорядженням, створено усі необхідні умови для несення служби: пункт зв’язку частини, теплі та затишні кімнати відпочинку, їдальня та просторий гараж для рятувальної техніки і спорядження. На озброєнні у новоспечених вогнеборців є пожежний автомобіль, моторні рятувальні човни та дві мотопомпи. Це надасть змогу не лише оперативно ліквідовувати пожежі, але й рятувати людей на воді.

Створення нового сучасного пожежно-рятувального підрозділу забезпечить належну пожежну безпеку 6-ти навколишнім селам. Окрім того, 40% території Понінківської громади вкриті густим лісом. А ще у населеному пункті функціонує хімічно-небезпечне підприємство — картонно-паперова фабрика. Тож заходи безпеки тут зайвими не будуть.

Нова МПК – це ще й нові робочі місця, адже штат рятувального підрозділу налічує 14 бійців. У поточному році у Службі порятунку Хмельниччини планують відкрити щонайменше дві місцеві пожежно-рятувальні команди. Проект відбувається у рамках реформи відомства. Роботу над його створенням вже розпочато.

Джерело: excl.com.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання