Нещасний випадок, який стався у вихідній чи святковий день: особливості проведення розслідування


Нещасний випадок, який стався у вихідній чи святковий день: особливості проведення розслідування

Роз’яснення стосовно передачі інформації роботодавцем про нещасний випадок на виробництві, який стався у вихідний чи святковий день, та утворення комісії протягом доби.

Відповідно до вимог п. 10 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року № 1232 (далі – Порядок), роботодавець, одержавши повідомлення про нещасний випадок (крім випадків, передбачених пунктом 37 цього Порядку), зобов’язаний: протягом однієї години передати з використанням засобів зв’язку та протягом доби на паперовому носії повідомлення про нещасний випадок згідно з додатком 2, а також протягом доби утворити комісію у складі не менш як три особи та організувати проведення розслідування.

Отже, у разі настання нещасного випадку на виробництві у вихідний або святковий день роботодавець зобов’язаний в установленому порядку передати повідомлення про нещасний випадок черговим працівникам установ і організацій та організувати розслідування.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Луганській області

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...