...

Негода в Україні: оголошено жовтий рівень небезпеки


Негода в Україні: оголошено жовтий рівень небезпеки

Синоптики заявляють про погіршення погодних умов в Україні в п’ятницю, 11 січня. Оголошено штормове попередження, повідомляє прес-служба Українського гідрометцентру.

“Сьогодні в Україні, крім заходу та півночі, пориви вітру 15-20 м/с. У центральних і східних областях пройдуть мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях місцями значний мокрий сніг, (приріст сніжного покриву 10-15 см), у південних областях опади переважно у вигляді дощу. На дорогах країни, крім півдня, ожеледиця”, – йдеться в повідомленні.

При цьому синоптики зазначають, що ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки.

Крім того, в Запорізькій і Донецькій областях через сильні снігопади увечері 10 січня ввели обмеження руху для великовагового та маршрутного транспорту.

Як повідомляє Укравтодор, в Запорізькій області обмеження стосуються трьох доріг державного значення.

У свою чергу в Донецькій області обмеження руху транспорту стосується автодороги Мангуш-Запоріжжя.

До того ж, за даними Нацполіції, в Покровську снігові замети викликали затор з близько 20 автомобілів. Зараз там працюють поліцейські, рятувальники і автодор, які намагаються відновити рух транспорту.

Раніше ожеледь на дорогах Одеської області 10 січня привела до масових аварій і заторів.

Також повідомлялося, що в період з 12 грудня 2018 року до 8 січня 2019 року за медичною допомогою через переохолодження та обмороження звернулися 1037 українців.

Джерело: korrespondent.net

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...
Закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України не встановлює правомірність незаконного поводження з боєприпасами
Цей закон не звільняє від відповідальності за придбання і зберігання боєприпасів вдома без дозволу, зазначив Верховний Суд. Положення Закону України ...