Не вберегли. У Каліфорнійському університеті згорів робот-кур’єр


Не вберегли. У Каліфорнійському університеті згорів робот-кур’єр

На тротуарі в місті Берклі, штат Каліфорнія, США, несподівано загорівся робот-постачальник стартапу Kiwi. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Студенти університету назвали робота KiwiBot “героєм” і “легендою” і закликали вшанувати його пам’ять, пише Daily Californian.

Втім, ці коментарі є досить іронічними: KiwiBot – це лише один з більш ніж 100 роботів, які досталяют їжу по всьому університетському містечку і місту Берклі.

Робот KiwiBot спалахнув близько кампусу імені Мартіна Лютера Кінга. Займання швидко загасили ще до приїзду пожежної бригади, але відео потрапило в соцмережі і викликало шквал коментарів у групі “Підслухано” Каліфорнійського університету в Берклі.

Як запевняє Саша Яценя, глава відділу продуктів Kiwi, компанія все ще працює з поштовою службою UCPD, щоб розслідувати причину пожежі. Нічого подібного ніколи не траплялося раніше, сказав Яценя. Стартап вважає, що інцидент був викликаний людською помилкою: співробітник, ймовірно, обладнав робота зіпсованою батареєю.

Цікаво, що Яценя запевнив The Daily Californian, що KiwiBot не доставляв їжу, коли загорівся – ніхто не повідомив, що їх замовлення було втрачено.

Сервіс доставки продуктів роботами був запущений Kiwi в 2017 році, і, як повідомляв стартап, в травні цього року було виконано більше 10 000 успішних доставок, а середній час доставки становив 27 хвилин.

Джерело: techno.nv.ua

Матеріали до теми


Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...