...

Національний тур-марафон «Безпека праці — 2016»: семінар у Хмельницькому


Національний тур-марафон «Безпека праці — 2016»: семінар у Хмельницькому

У межах I етапу Національного туру-марафону «Безпека праці — 2016» 6 квітня у м. Хмельницькому відбувся семінар-практикум «Реформування системи охорони праці в Україні», організатором якого є журнал «Охорона праці і пожежна безпека» Видавничого дому «МЕДІА-ПРО» за підтримки Федерації профспілок Хмельницької області. Захід зібрав понад 350 спеціалістів, які фахово цікавляться проблемами охорони праці. Серед учасників було багато фахівців зі сфери промислових компаній, логістичних підприємств, медиків та освітян.

На семінарі виступили такі знані спеціалісти в галузі охорони праці, як Олексій Глушаков, начальник Управління Держпраці України в Хмельницькій області (доповідь на тему «Стрес на робочому місці: колективний виклик») та Анатолій Стовбун, доцент кафедри водогосподарських систем і охорони праці Державного інституту управління та економіки водних ресурсів, член редколегії журналу «Охорона праці і пожежна безпека», який цікаво роз’яснював тему порядку організації та проведення атестації робочих місць за умовами праці).

Також на семінарі зробив доповідь начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Хмельницькій області — Леонід Новіцький з актуальних питань профілактики виробничого травматизму та соціального захисту потерпілих на виробництві, що викликали жваву дискусію.

Спірні питання, що виникали під час форуму, та питання проведення аналізу виробничого травматизму за міжнародною класифікацією та метод технічного регламентування роз’яснив Петро Храпак — інженер з підготовки кадрів навчального центру Подільського експертно-технічного центру.

Під час семінару приємним моментом стало вручення солодких нагород найактивнішим учасникам семінару — імбирно-медових пряників у вигляді символу журналу — пана Безпеко від спонсора проекту — майстрині ласощів Валентини Мартиненко.

Хотілося б висловити особливу подяку співорганізаторам семінару у м. Хмельницькому — Геннадію Харьковському, голові Федерації профспілок Хмельницької області, та Олегу Сковороднікову, директору ПНКЦ «Побужжя» ФП області, головному технічному інспектору праці ФП області, а також нашим партнерам: Іллічівському страховому товариству та професійному партнерові — компанії «Восток-Сервіс».

Кульмінацією семінару стала церемонія відзначення найкращих громадських інспекторів з охорони праці — фахівців обласного Управління Держпраці України — обласної дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків і профзахворювань України — найкращих підприємств регіону.

Підбив підсумки успішно проведеного семінару головний редактор журналу «Охорона праці і пожежна безпека» Сергій Пономарьов, який у своєму виступі висловив сподівання на подальше проведення таких актуальних практичних семінарів, що забезпечують продуктивний діалог з представниками влади щодо вирішення нагальних проблем у галузі охорони праці.

«Естафета» туру-марафону семінарів передається до наступного історичного міста — Львова. До зустрічі у колі професіоналів!