На території України утримаються складні погодні умови


Як повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, кількість опадів, яка може випасти протягом сьогоднішнього дня на півночі Одеської та Миколаївської областей становить від 5 до 10 мм. Окрім снігопадів, які спостерігаються на території Львівської та Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської, Миколаївської та Херсонської областей буде спостерігатися ожеледь. Найбільш сильна ожеледь спостерігатиметься у Тернопільській області.

«Температурний режим протягом найближчого тижня буде змінюватися, але це буде приблизно такий же самий розподіл температур, який ми маємо сьогодні», – зазначив Микола Кульбіда.

Найхолодніше буде на північному сході та сході України, де мінімальні температури можуть сягати –20-25°С. Найтепліше буде у Криму та Закарпатті, де температурний режим буде вище нуля. А на решті території температура повітря буде змінюватися від –5-10°С до –10-15°С.

Стосовно подальшого розвитку погодної ситуації можна сказати, що практично протягом найближчого тижня і на початку наступного, у більшості регіонів України будуть спостерігатися достатньо складні погодні умови. Це пов’язано з переміщенням атмосферних фронтів та не дуже активних циклонів через територію України. Переважно у центральних, південних та східних областях, ми матимемо сильні снігопади, хуртовини і посилення швидкості вітру. У інших регіонах, на півночі та заході України, інтенсивність опадів очікується меншою. А у Криму та на Закарпатті опади будуть випадати переважно у вигляді дощу.

Серед небезпечних явищ, які можуть спостерігатися – налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах. У Карпатах, особливо в Івано-Франківській області зберігається небезпека сходу снігових лавин.

«ДСНС України»