На складі боєприпасів на Чернігівщині пожежа і вибухи: тисячі місцевих жителів евакуюють


На складі боєприпасів на Чернігівщині пожежа і вибухи: тисячі місцевих жителів евакуюють

На території шостого арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, триває пожежа. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Інформація про пожежу та вибухи надійшла о 3:40 вночі 9 жовтня.

“Організовано евакуацію населення з зони можливого ураження. До евакуації залучено автотранспорт. Евакуйовано близько 10 тис. осіб”, – заявила прес-служба ДСНС.

Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів складає 2-3 вибухи на секунду, повідомляє Генштаб збройних сил.

“Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки – уточнюються”, – йдеться у повідомленні.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею, що передбачає недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Не літають літаки і не ходять потяги

Територія шостого арсеналу – це близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

Вже о 4:22 в радіусі 30 км закрили повітряний простір над об’єктом.

Рух залізничного та автомобільного транспорту також призупинили, додають в ДСНС.

Кінець Facebook допису, автор: ДСНС України

На місці події працюють 220 людей особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки.

“Дім хитає, скло тремтить, жах”

Мешканці прилеглих міст, в тому числі Ніжина, що знаходиться за 50 км від арсеналу, скаржаться, що відчувають ударну хвилю і чують звуки вибухів.

“З пів четвертої гриміло, літали літаки, гелікоптери, думала, війна почалася, руки досі трясуться. Головне, щоб все добре закінчилося”, – пише користувачка мережі.

“Це жах, дім хитає, скло тремтить, я живу на 9-му поверсі. Це страшно”, – пише інша користувачка.

Від вчителів батькам приходять повідомлення, що занять в місцевих школах сьогодні не буде.

Дороги довкола перекрили

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області повідомляє, що через вибухи закрили деякі дороги державного значення:

  • дорога Р-68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці – /Н-07/ від Талалаївки в сторону Ічні і від Парафіївки в сторону Ічні
  • дорога Т-25-27 Новий Биків – Ічня від перехрестя з дорогою Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин в сторону Хаєнки-Монастирища-Ічні
  • дорога Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки зі сторони Плисок в сторону Ічні і зі сторони дорогои Н-07 до Ічні

Станом на 6:30 ранку вільний проїзд дорогами М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках.

Джерело: BBC Україна

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...