...

На Полтавщині судитимуть винуватців групового нещасного випадку на цукровому заводі


На Полтавщині судитимуть винуватців групового нещасного випадку на цукровому заводі

На Полтавщині судитимуть чотирьох працівників, які порушили правила безпеки під час виконання ремонтних робіт на одному з заводів у Шишацькому районі, внаслідок чого шість людей зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням виявлено, що під час виконання ремонтних робіт центрифуги заступник головного інженера (начальник зміни), апаратник центрифугування та слюсарі контрольно-вимірювальних приладів і автоматики, будучи особами, які зобов’язані дотримуватись правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, допустили витік залишків утфелю та конденсату з колектора, який потрапив на працівників підприємства.

Внаслідок цього шість робітників отримали опікові рани різного ступеню тяжкості: трьом працівникам заподіяно тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, а решті – легкі тілесні ушкодження.

Згідно висновку судової інженерно-технічної експертизи з охорони праці та безпеки життєдіяльності причиною настання нещасного випадку є виконання ремонтних робіт центрифуги в небезпечний спосіб, який суперечить вимогам нормативних документів з охорони праці.

Прокуратура скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чотирьох працівників підприємства за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Depo.Полтава

Матеріали до теми