На Луганщині у шахті, через нестачу кисню, загинув молодий електрик


На Луганщині у шахті, через нестачу кисню, загинув молодий електрик

На шахті “Новодружевська” ПАО “Лисичанськвугілля”, що на Луганщині під час роботи на горизонті у 840 метрів, загинув електрик

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павла Лисянського.

“Сьогодні вранці приїхав, на одну з шахт ПАТ “Лисичанськвугілля” в місті Новодружеськ Луганській області. Правозахисники і профспілкові активісти повідомили мені, що сталося і попросили з боку Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини провести моніторинг даного випадку”, – йдеться у дописі.

За даними Лисянського, минулої неділі (23.09.2018) на шахті “Новодружеськ” ПАТ “Лисичанськвугілля” трапився смертельний випадок.

“23 вересня на 19 пікеті центрального квершлагу (найменування, горизонту 840 метрів (глибина) загинув електрослюсар підземний, 1991 р.н. У хлопця залишилася дружина і двоє дітей”, – йдеться у повідомленні.

Лисянський повідомляє, що після візиту на ділянку ВТБ (вентиляція і техніка безпеки) шахти “Новодружеськ”, йому стало відомо, що концентрація кисню в гірничій виробці, де перебував електрослюсар, була близько 6%, що нижче допустимої норми (19%), а це порушення норм охорони праці і техніки безпеки.

“У мене одне питання, хто дав такий наряд електрослюсарю? З’ясовуємо. Підготував запити і листи в правоохоронні органи. В даному випадку, явне порушення права на гідні умови праці”, – повідомляє Лисянський.

Джерело: Depo.Донбас з посиланням на представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павла Лисянського.

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...