На Донеччині вироблятимуть вогнегасники


На Донеччині вироблятимуть вогнегасники

Підприємці з Покровська налагодили власне виробництво вогнегасників, аби покращити безпеку в домівках мешканців Донеччини.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ШоТам.

Почалося все з 2017 року, коли заснували приватне підприємство “Центр пожежної безпеки”. Спочатку лише продавали вогнегасники для підприємств та обслуговували їх.

Торік вирішили розширити свій бізнес і виготовляти вогнегасники самі. Головний інженер підприємства Павло Горошко налагодив виробництво.

“Ми розробили технічні умови, отримали усі сертифікати й домовилися про закупівлю комплектуючих з Латвії, – розповів Павло Горошко. – Успішно провели випробування, зараз виготовили першу партію вогнегасників замовнику”.

У січні 2019 року підприємці взяли участь у навчанні від Львівської бізнес-школи. Саме там усвідомили для себе, що мають доносити до людей через просвітництво питання безпеки.

“Раніше ми працювали більш інтуїтивно, на такий бізнес-курс потрапили вперше, – говорить директорка підприємства Анна Горошко. – У Львові почули багато нового для себе – як вести бізнес, шукати клієнта, як зрозуміти шлях клієнта до нас. Для нас ці знання виявилися дуже цінними”.

Незабаром покровські підприємці планують розпочати випуск невеликих вогнегасників для побутових клієнтів, а також виготовити дизайнерські (не обов’язково червоного кольору) засоби безпеки.

“Ми вже розробляємо технічні умови для виготовлення побутових вогнегасників, домовилися про постачання комплектуючих з Китаю, – сказав Павло Горошко. – Свого часу, працюючи у державній пожежній інспекції, я бачив наслідки недбалого ставлення людей до своєї безпеки. Тому вважаю, що вогнегасник має бути в хаті у кожного, якщо ми рухаємося до Європи, там ці норми більш жорсткі”.

Підприємці сподіваються, що їхні вогнегасники матимуть попит на ринку, а використання таких засобів у побуті підвищить рівень протипожежної безпеки та відповідальності людей за своє життя і майно.

Джерело: Національний Промисловий Портал 

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...