Миколаївщина: зворотній бік якісного виконання договірних умов щодо водопостачання


Миколаївщина: зворотній бік якісного виконання договірних умов щодо водопостачання

З метою попередження нещасних випадків та аварій під час надання послуг з водопостачання у 3 селах Миколаївського району, а також, щоб  привернути увагу до  дотримання вимог охорони праці посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області ініціювали зустріч з керівництвом та трудовим колективом КП «Джерело 2».

Зазначимо, що вже довгий час послуги з водопостачання селищ Благодарівка,  Мала Варварівка, Сентено  Миколаївського району здійснює КП «Джерело 2». Хоча штат працівників на підприємстві не великий, проте робота, яку вони виконують, небезпечна.

Під час зустрічі мова йшла про те, що обладнання, яким здійснюється забір води зі  свердловин, розташовано у двох колодязях на глибині 6 метрів від рівня поверхні. Виконання робіт у робочих зонах колодязів вимагає обережності. Так, поспіх та нехтування вимогами безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки можуть стати причинами отруєння та нещасних випадків серед працівників, порушення виконання договірних обов’язків перед абонентами через аварії.

Керівник підприємства відзначив успіхи щодо осучаснення водопровідної мережі та висловив готовність до співпраці з посадовими особами  у напрямку проведення аналізу виробничих ризиків притаманних конкретним робочим місцям, забезпечення якісними засобами індивідуального захисту  працівників.

Наприкінці заходу Василь Бєляєв, заступник начальника відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області, визначив можливості відкриті перед керівництвом підприємства щодо підвищення рівня знань з питань охорони праці та, безпосередньо, культури охорони праці серед працівників. Посадовець запропонував оновити  стенди з питань охорони праці, організувати проведення  інформаційних заходів (семінарів, нарад), конкурсів,  спрямованих на активізацію ознайомлення працівників з виробничими ризиками та їх впливом на безпеку праці.

Джерело: прес центр Державної служби України з питань праці

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...