МВС співпрацюватиме з каліфорнійськими рятувальниками у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій


МВС співпрацюватиме з каліфорнійськими рятувальниками у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій

Делегація Міністерства внутрішніх справ на чолі з першим заступником міністра Сергієм Яровим відвідала штаб-квартири Управління з надзвичайних ситуацій штату Каліфорнія (CalOES) та 95-ї групи допомоги цивільним органам влади Національної гвардії Каліфорнії та ознайомилася з технічною базою обох підрозділів.

“Нам дуже цікавий досвід Каліфорнії в управлінні силами та засобами різноманітних підрозділів, задіяних у ліквідації надзвичайних ситуацій”, – запевнив Сергій Яровий.

За його словами, обмін досвідом між каліфорнійськими рятувальниками та Державною службою з надзвичайних ситуацій сприятиме якісному зростанню рівня професіоналізму українського підрозділу.

“Ми готові опрацювати питання підписання домовленостей, що дозволять закріпити наші відносини і сприятимуть розбудові ДСНС України, зокрема шляхом обміну досвідом між рятувальниками та проведенням відповідних спільних навчань”, – додав перший заступник міністра внутрішніх справ.

Довідково

Основним завданням Управління з надзвичайних ситуацій штату Каліфорнія (CalOES) є узагальнення інформації від усіх служб які беруть участь у реагуванні на надзвичайні ситуації, та забезпечення належного зв`язку між ними. Важливим фактором також є те, що ними розроблений детальний план дій на випадок катастрофічного землетрусу, щоб усі залучені підрозділи знали, що робити. Крім того, в складі згаданого підрозділу діє сертифікована група працівників, які можуть працювати за кордоном.

95-а група допомоги цивільними органам влади Нацгвардії Каліфорнії відповідає за реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіаційною, хімічною, біологічною та ядерною (РХБЯ) небезпекою.

Джерело: департамент комунікації МВС України

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...