Місцеві та добровільні пожежні команди – запорука безпеки українців у найвіддаленіших населених пунктах


Місцеві та добровільні пожежні команди – запорука безпеки українців у найвіддаленіших населених пунктах

Тезу про те, що місцеві пожежні команди є ефективним інструментом у боротьбі з надзвичайними подіями у найвіддаленіших куточках країни – щоразу підтверджують регіони, які тримають першість у розвитку цього напрямку. Зокрема Тернопільщина та Вінниччина.

Так, у Тернопільській області на сьогодні вже створено 35 місцевих пожежних команд, а це, у свою чергу, 45 пожежно-рятувальних автомобілів та 162 рятувальника, які у випадку виникнення пожежі можуть або самостійно протистояти руйнівній стихії вогню, або стримувати її до прибуття основних сил ДСНС. Найбільше таких пожежних формувань створено на Борщівщині. І саме у цьому районі 10 липня відбувся огляд-конкурс на краще утримання пожежної техніки та готовності до дій за призначенням серед підрозділів місцевої пожежної охорони. Учасники змагань провели показові виступи, демонструючи членам комісії, до якої увійшли керівництво району, представники ДСНС та голови об’єднаних територіальних громад, власну професійну майстерність, вміння та навички.

Також в рамках реформи із децентралізації влади, що дає на місцях можливість отримання кращого фінансування з бюджетів територіальних громад на розвиток пожежно-рятувальних підрозділів, у районах Вінниччини продовжуються активні роботи з їх реконструкції, оновлення та облаштування.

Зокрема, у підрозділі м. Гнівань повністю відремонтовано бокс пожежного депо для резервної техніки, розширено пройоми для трьох нових воріт із енергозберігаючими вікнами, що дасть можливість продовжити комплектувати частину великогабаритною сучасною рятувальною технікою. Відремонтовано фасадну частину на площі 500 кв.м та впорядковано прилеглу територію. Це включає у себе повну заміну водовідвідних стічних труб з подальшою укладкою тротуарної плитки, якої закуплено вже 48 палетів.

У Державній пожежно-рятувальній частині №31, що у селищі міського типу Тиврів, окрім ремонтних робіт бійцям ДСНС за спонсорські кошти придбано 12 комплектів спеціального захисного бойового одягу «Фенікс».

Загалом, на сьогодні майже у всіх регіонах докладається максимум зусиль для того, щоб спільними зусиллями місцевої громади та ДСНС забезпечити достатній рівень безпеки населення у найвіддаленіших куточках України.

Джерело: ДСНС України

Матеріали до теми


Пожежна безпека та Бетонні споруди: коли набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними
Повідомляємо, що 01 лютого 2025 року набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними стандартами, методом перекладу Пожежна безпека ...
Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...