Мінсоцполітики залучає кращий іноземний досвід у реформуванні системи охорони праці


Мінсоцполітики залучає кращий іноземний досвід у реформуванні системи охорони праці

2 листопада Перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська та Державний секретар Мінсоцполітики Віктор Іванкевич провели робочу зустріч з представниками Міжнародної організації праці.

Сторони обговорили питання співпраці, а саме оновлення Національного профілю з безпеки та гігієни праці за підтримки Проекту ЄС-МОП “Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці”, проект Концепції реформування системи охорони праці та стан імплементації директив Європейського Союзу.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили проекту Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні, який розроблено відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік робочою групою, до складу якої увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства соціальної політики України, Державної регуляторної служби України, Державної служби України з питань праці, Міжнародної організації праці, а також соціальних партнерів.

Зазначений проект є рамковим документом, що формує контекст, бачення, принципи, задачі та основні напрями перебудови єдиного порядку організації охорони праці в Україні на основі ризик-орієнтованого підходу для забезпечення впровадження директив Європейського Союзу у сфері безпеки та гігієни праці.

“Нашою метою є розбудова принципово нової, дієвої системи забезпечення соціальних гарантій в сфері безпеки праці. Дуже важливо, що в цьому напрямку ми знайшли консенсус з соціальними партнерами – представниками професійних спілок та роботодавців”,- заявила Ольга Крентовська.

Перший заступник Міністра також поінформувала представників МОП про реформування ринку зайнятості, та готовність надати фахівцям міжнародної організації напрацювання в цьому напрямку для експертних висновків.

Джерело: www.msp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання