Мешканцям Миколаївщини видаватимуть смарт-бокси з ліками


Мешканцям Миколаївщини видаватимуть смарт-бокси з ліками

Вперше в Україні впроваджуються цифрові технології для забезпечення контрольованого лікування хворих на туберкульоз на амбулаторному етапі.

На Миколаївщині реалізується проект міжнародної громадської організації «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» в партнерстві з міжнародною організацією PATH та Миколаївською обласною державною адміністрацією.

13 лютого Олександр Кушнір – заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації та Ілона Єлєнєва – директор МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» підписали меморандум про співпрацю.

Суть проекту полягає в забезпеченні пацієнтів смарт-боксами з ліками, розрахованими на відповідний термін лікування: щойно пацієнт відкриває смартбокс, спрацьовує датчик, що сповіщає про початок лікування, далі ведеться відеофіксація безпосередньо прийому ліків, повідомляє УОЗ ОДА

Завдяки реалізації цього проекту на території Миколаївської області лікарі матимуть змогу поліпшити та посилити контроль за лікуванням осіб, хворих на туберкульоз, на амбулаторному етапі.

Джерело: vsesvit-news.info

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...