...

Мережа систем УТАС розширюється


Уніфіковані телекомунікаційні системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами та технологічними комплексами (УТАС) було введено в дію на шахті «Заря» ДП «Сніжнеантрацит», «Прогрес» ДП «Торезантрацит» та «Іловайська» ДП «Шахтарськантрацит» Донецької області.
Ці заходи є частиною реалізації рішень уряду України, спрямованих на виконання заходів з підвищення рівня промислової безпеки на вугледобувних підприємствах.
В лютому 2012 року уряд ухвалив низку рішень з цього питання, зокрема, про використання коштів державного бюджету на впровадження нових систем УТАС і модернізацію тих, що вже існують. Реалізація цих проектів дозволить здійснювати постійний контроль над безпечним веденням гірничих робіт, покращити ефективність управління технологічними процесами на вугільних шахтах і в цілому підвищити рівень промислової безпеки та охорони праці на вугледобувних підприємствах країни.

Довідка
На сьогодні системи УТАС встановлені й працюють на 32 вугільних підприємствах Донецької, Луганської та Львівської областей, з них на трьох шахтах системи введено в експлуатацію в керуючому режимі. Триває процес впровадження УТАС ще на 3 вугільних шахтах.

За повідомленнями прес-служби Держгірпромнагляду України