Медогляд на час карантину


Медогляд на час карантину

Як допустити до роботи працівника з простроченим медичним оглядом?

В умовах державного карантину роботодавець має вжити всіх заходів, щоб умови праці на робочих місцях не містили загрозу інфікування COVID-19, інакше роботи не мають проводитись взагалі або за можливості проводитися дистанційно.

З дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом.

Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення (відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 р. № 530-IX, далі — Закон № 530).

Вимоги Закону № 350 надають правові підстави щодо перенесення строку проходження працівниками медичного огляду.

Володимир Шапінський, експерт з охорони праці

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...