Масштабна пожежа на олійному заводі «Майола» біля Львова


Масштабна пожежа на олійному заводі «Майола» біля Львова

Ввечері 16 січня у селі Ставчани неподалік Львова виникла пожежа на олійному заводі ПП «Оліяр», яке займається виробництвом олії, відомої під назвою «Майола».

Як уточнили ZAXID.NET у прес-службі ДСНС Львівщини, повідомлення до рятувальників про займання на заводі надійшло о 17:26.

За попередніми висновками, пожежа виникла в сушці з насінням соняшника. До гасіння залучили 16 одиниць техніки та понад 90 рятувальників.

Речник ДСНС Ігор Курус уточнив, що станом на 20:15 пожежу локалізували, тобто запобігли перекиданню вогню на інші об’єкти.

Пожежу загасили о 21:17. З людей ніхто не постраждав. Про завдані збитки та площу, на яку розгорнулася пожежа, повідомлять згодом.

***

У січні 2012 року на цьому ж заводі виникла надзвичайна ситуація, коли внаслідок викиду пари і решток олії були госпіталізовані семеро робітників.

ПП «Оліяр» працює у Ставчанах вже 20 років і за цей час перетворилось в одного з найбільших в Україні виробників рослинної олії, що випускає продукцію під марками «Майола», «Оліяр», «Соняшна» та «Родинна». У серпні 2013-го у віці 43 роки помер засновник і власник «Оліяру» Іван Залізний, який на той момент, за оцінкою Forbes, входив у п’ятірку найбагатших людей Львівщини. Після його смерті бізнес перейшов у власність його сім’ї.

Джерело: zaxid.net

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...