...

Кияни зможуть отримати «лікарняний» без відвідування медичного закладу


Кияни зможуть отримати «лікарняний» без відвідування медичного закладу

Фонд соціального страхування у м. Києві повідомляє, що кияни зможуть отримати «лікарняний» без відвідування медичного закладу.

Лікарняні листки кияни, які побували в країнах, де зафіксовані випадки коронавірусу, можуть оформити без відвідування лікарень. Відповідну процедуру Департамент охорони здоров’я м. Києва доручив реалізовувати медичним закладам первинної ланки:

«Забезпечити можливість оформлення лікарняних листків особам із симптомами ГРВІ, що повернулися із країн, де зареєстровані випадки Covid-19, без відвідування ними закладів охорони здоров’я. За умови нетяжкого стану перебігу хвороби та постійного онлайн-моніторингу (телефонний, відеозв’язок) стану здоров’я лікарем, з яким підписано Декларацію на медичне обслуговування», — пояснили у профільному департаменті.

Нагадаємо, у Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (Covid-19). Зокрема, у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 — із мобільного (згідно з тарифами оператора).

З висновків міжнародних експертів ВООЗ щодо епідемії коронавірусу: найбільш розповсюджені симптоми коронавірусу — лихоманка (87,9%) та сухий кашель (67,7%). Виділення мокротиння при кашлі (33,4%), задуха (18,6%), біль у горлі (13,9%), м’язовий біль (14,8%). Рідше людині може бути зле та спостерігатиметься блювота (5%), діарея (3,7%).

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми