Кияни обурені закритими аварійними виходами в дитячій лікарні


Кияни обурені закритими аварійними виходами в дитячій лікарні

Жителі столиці обурені ситуацією з аварійними виходами в медустанові. В одній з дитячих лікарень Києва перевірили аварійні виходи. Про це розповів активіст Владислав Бовсуновський на своїй сторінці в соцмережі Facebook. “Занесло мене сьогодні ввечері в дитячу лікарню на Підвисоцького. Для цікавості зайшов у стаціонар і перевірив входи/виходи, включаючи аварійні. Все зачинено”, – розповів очевидець. 

Фото: Лікарня (facebook.com/bovvlad)

“Пішов розбиратися: виявилося, закриває старша медсестра, щоб діти не виходили. На моє запитання про те, що буде в разі пожежі, вона лише розвела руками. До речі, пошук цієї загадкової жінки з ключами зайняв 20 хвилин”, – підкреслив Владислав. “До одного місця всі ці перевірки і пожежні інспекції. Сестра баба Люба все одно зробить свою чорну справу. І так скрізь”, – зазначив він.

Скріншот поста (facebook.com/bovvlad)

Ситуацію прокоментували користувачі мережі: “Ключ повинен висіти під склом на ПК щитку чи біля дверей”. “Електронний замок. Спрацювала сигналізація – відкрилися”. “В ідеалі – не тільки замок відкрився, але і двері відчинилися і зафіксувалися”. “Хлопці, все це звичайно сумно. Закриті запасні двері і т. д. Але давайте подивимося на інший факт. Дитяча лікарня, хворі діти, яким погано в лікарні. А оскільки погано, то є ймовірність того, що діти втікають з лікарні додому! Кращий варіант втечі – правильно, запасні виходи! І так погано, і по-іншому погано”. “Це моя улюблена дитяча лікарня в Києві. Там є багато входів-виходів, на будь-якому поверсі. З підлітками дійсно складно, лежать вони в основному самі, батьки тільки відвідують. Відчуття свободи і дурь в голові. З ключем складно – його не можна так залишати. Але і перевірка ваша потрібна, дякую. Нехай задумаються”.

Скріншот коментарів (facebook.com/bovvlad)

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами styler.rbc.ua.

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...