...

Коли відсутній електротехнічний персонал


Коли відсутній електротехнічний персонал

Порушення 1
Дверцята щитового відділення, в якому розміщено розподільче устаткування, всупереч вимогам п. 2.2.18 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів (ПБЕЕС), не зачинені на замок, який би перекривав доступ до нього сторонніх осіб (наказ Комітету по нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України «Про затвердження Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» від 9 січня 1998 р. № 4).

Порушення 2
Кабелі підстанції, що перебувають на висоті нижче 2 м від землі, не захищені від механічних пошкоджень, як передбачено п. 2.3.16 (наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості України «Про затвердження Правил улаштування електроустановок» від 21 липня 2017 р. № 476, далі — ПУЕ).

Приблизно в такому стані, як на фото, перебуває значна кількість трансформаторних підстанцій та підстанційного обладнання, що належать окремим споживачам електроенергії — підприємствам, установам та організаціям, власники та роботодавці котрих економлять кошти на утриманні працівників, які мають забезпечувати їх безпечну експлуатацію.

Повна версія статті — в рубриці «Безпека праці на підприємстві» журналу «Охорона праці і пожежна безпека» №11, 2018.

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми


Дотриманні вимог безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів
З метою зменшення виробничого травматизму під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, слід дотримуватися правил охорони праці. ...
Безпека праці під час аварійного відключення світла
Головним державним інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці північного напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління ...