Колбу з ртуттю розбили в харківському метро


Колбу з ртуттю розбили в харківському метро

У підземному переході на станції метро «Перемога» у Харкові чоловік розбив колбу з невідомою речовиною.

Помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін повідомив Громадському радіо, що рятувальників на місце події викликав сам чоловік: «Він сказав, що виявив прозору ємність, схоже, що там знаходилася ртуть і він ніс її здати до лабораторії. Попередньо кількість ртуті – до 20 грамів. Туди були направлені наші підрозділи хіміків — дозиметристів, також ще одне відділення на екоцистерні. За сорок хвилин було повністю ліквідовано забруднення навколишньої середи та повітря в даному зачиненому приміщенню. За медичною допомогою ніхто не звертався», — розповів Лупандін.

Також він зазначив, що під час події біля входу, де було розлито речовину, чергували правоохоронці та пускали людей через інший вхід. Наразі з чоловіком спілкуються поліцейські. Втім, коментарів чи заяв співробітники відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області не оприлюднили ані на офіційному сайті, ані на сторінці в Фейсбук. Наразі станція метро працює в штатному режимі.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...