...

Кількість нещасних випадків за тиждень вперше перевищила 1000 повідомлень


Кількість нещасних випадків за тиждень вперше перевищила 1000 повідомлень

Упродовж минулого звітного тижня з 19 по 25 вересня 2020 року Фонд соціального страхування України зареєстрував на підприємствах України 1119 нещасних випадків, внаслідок яких постраждали 1133 особи, з яких 30 загинули. З них повідомлень про клінічно підтверджені випадки профзахворювання медичних та інших працівників на COVID-19 — 930.

Зазначений рівень кількості виробничих нещасних випадків є найбільшим за час ведення Фондом фіксації.

Найбільша кількість нещасних випадків зареєстрована у місті Києві (104 випадки), Черкаській області (101), Львівській області (89) та Дніпропетровській області (81).

Значне зростання числа повідомлень про виробничі нещасні випадки, які фіксуються за тиждень, реєструється з початку пандемії та пов’язане із зростанням чисельності випадків зараження медичних та інших працівників коронавірусом SARS-CoV-2. Нагадаємо, випадки захворювання медиків на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання професійних обов’язків, є гострими профзахворюваннями та вважаються нещасними випадками на виробництві.

Загалом з початку пандемії ФССУ отримав 11 919 повідомлень про клінічно підтверджені випадки гострого професійного захворювання (отруєння) внаслідок зараження SARS-CoV-2.

Звертаємо увагу, що зазначені показники є повідомленнями про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, за якими відповідними комісіями проводяться розслідування щодо визначення обставин інфікування. На сьогодні розслідування завершено по 3020 випадках, 1091 з них визнано пов’язаним з виробництвом, у тому числі 24 — смертельні.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...