Карантин в Україні через коронавірус: що потрібно знати


Карантин в Україні через коронавірус: що потрібно знати

Карантинний режим по всій країні введено на три тижні

За результатами засідання Кабінету Міністрів, уряд виніс рішення про необхідність введення з 12 березня по 3 квітня загальнонаціонального карантину через спалах коронавірусу.

Незважаючи на те, що в Україні поки зареєстрований тільки один випадок захворювання у жителя Чернівців, особливий режим буде діяти у всіх регіонах.

Що заборонено під час карантину

Для недопущення поширення коронавирусної інфекції по всій території України будуть діяти такі обмеження:

  • закриття всіх навчальних закладів на три тижні;
  • заборона на проведення масових заходів з понад 200 учасників;
  • припинення авіасполучення з країнами, де спостерігається спалах Covid-19;
  • закриття більшої частини контрольно-пропускних пунктів на кордоні. Продовжать роботу 49 КПП, в яких обладнають карантинні зони.

Нагадуємо, що в ситуаціях, коли школа і садочок офіційно закриті на карантин, батьки мають право працювати дистанційно. КДМА надала форму заяви, яку потрібно писати в такій ситуації:

Скасування масових заходів

На час карантину в країні буде обмежено проведення культурних, спортивних, розважальних заходів з масовим скупченням людей, чисельністю понад 200 осіб. Дана заборона не відноситься до заходів державної необхідності.

Спортивні заходи можуть проходити без глядачів, за рішенням міжнародних організацій.

Протиепідемічні заходи

Уряд виділив з бюджету кошти в розмірі 100 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для потреб міністрерств і відомств, а також для поповнення державного резерву.

Крім цього, до 1 червня заборонено експорт товарів протиепідеміологічного призначення, для запобігання браку товарів даного типу серед населення України.

Для проведення температурного скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» встановлять інфрачервоне обладнання.

Коронавірус в Україні

Перше захворювання коронавірусом на території України було виявлено 3 березня у жителя Чернівців, який нещодавно повернувся з Італії. Чоловік знаходиться в лікарні в стабільному стані. З 6 березня міська влада оголосила в Чернівцях карантин із закриттям навчальних закладів і скасуванням масових заходів.

Наразі у столиці не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус Covid-19.

На 11 березня в Україні було зафіксовано 43 випадки підозри на коронавірусну інфекцію. З них ще проходить перевірку і знаходиться в ізоляції 1 пацієнт, інші аналізи дали негативний результат.

Експрес-тести для швидкого виявлення коронавірусу повинні надійти в Україну 15–16 березня.

У зв’язку зі спалахом Covid-19 в світі, національний авіаперевізник МАУ оголосив про скасування рейсів в 16 країн. Лоукостери також припиняють деякі польоти з України в зони активного поширення інфекції.

На кордонах України було запроваджено посилений санітарний контроль. Всі, хто прибуває на територію країни автомобільним, залізничним і повітряним транспортом, проходять температурний скринінг тіла.

Джерело: РБК-Україна

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...